Allehelgen 7. november 2021

Allehelgensdag tænder mange danskere et lys og mindes dem, de har mistet. Det har en pris at elske et menneske, nemlig smerten og sorgen ved at miste den man holder af. Det gør ondt.
Ved denne gudstjeneste vil vi lytte til digte om at miste. Synge salmer og tænde lys.
Halloween har oprindeligt rødder i en gammel keltisk skik ved navn samhain fra år 8-900 før Kristus. Der er tale om en slags nytårsfest, hvor kelterne omkring den 31. oktober fejrede enden på det lyse halvår og begyndelsen på vinteren.
På denne sidste dag i året mente man, at portene til dødsriget stod åbne, og at de afdødes sjæle steg op af graven for at bevæge sig til dødsriget. Derfor satte man mad ud på gravene for at sikre, at de døde havde det godt og ikke ville tage varigt ophold på jorden. Ved mødet med kristendommen blev den oprindeligt keltiske fest forsøgt smeltet sammen med de kristnes allehelgensfejring (det engelske ord halloween er en sammentrækning af ”All Hallows’ Eve”, på dansk allehelgensaften).Det religiøse indhold i halloween er efterhånden helt forsvundet

Rul til toppen